(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2015)
Artykuł ma charakter badawczy, a jego celem jest analiza wtórnego rynku nieruchomości mieszkaniowych na obszarze miasta Koszalin ze szczególnym uwzględnieniem zmian cen w czasie. Problem badawczy sformułowano w postaci pytania: Jak silnie są zróżnicowane ceny nieruchomości mieszkaniowych w Koszalinie? W jakim okresie najczęściej dochodziło do zawierania transakcji kupna-sprzedaży? Na jakie nieruchomości występowało największe zapotrzebowanie w badanym okresie?