(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2015)
Celem artykułu jest omówienie wpływu dofinansowania z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2007-2013 na rozwój wybranego indywidualnego gospodarstwa rolnego. W badanym gospodarstwie w ramach PROW 2007-2013 skorzystano z trzech działań osi 1: ułatwianie startu młodym rolnikom, renty strukturalne oraz modernizacja gospodarstw rolnych. Realizowane działania znaczącą wpłynęły na rozwój i funkcjonowanie gospodarstwa.