(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:W artykule przedstawiono ogólny zarys zarządzania kosztami w projektach, ze szczególnym uwzględnieniem projektów dofinansowanych z UE. Autor artykułu zwrócił uwagę na różnice terminologiczne zarządzania projektami, przedstawił procesy charakteryzujące zarządzanie kosztami w projektach, a także sposoby klasyfikacji kosztów projektu na potrzeby decyzyjne. Ponadto wyjaśnił rolę budżetowania wplanowaniu i sterowaniu kosztami projektu europejskiego.