(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:artykuł ma charakter teoretyczny, a jego głównym celem jest usystematyzowanie wiedzy na temat przedsiębiorczości oraz próba odpowiedzi na pytanie: czym jest przedsiębiorczość i jakie są jej rodzaje? oraz na czym polega procesowe ujęcie przedsiębiorczości. W artykule oparto się na literaturze krajowej i zagranicznej podejmującej tematykę przedsiębiorczości.