(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:Rynek nieruchomości jest jednym z ważniejszych elementów współczesnej gospodarki. Zmienną, która potencjalnie może mieć kluczowe znacznie w kształtowaniu koniunktury na tym rynku jest stopa procentowa. W pracy podjęto problem wpływu stopy procentowej na rynek nieruchomości. Do opisu wykorzystano między innymi test przyczynowości Grangera i analizę harmoniczną.