(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści: Celem referatu jest analiza sposobów finansowania nieruchomości mieszkaniowych w Polsce. W ramach referatu postawiono następujące pytania badawcze:1.Jak finansowany jest rynek nieruchomości mieszkaniowych w Polsce?2.Czy sposób finansowania rynku polskich nieruchomości mieszkaniowych wpływa na jego rozwój?Do rozwiązania celu pracy i odpowiedzi na pytania badawcze wykorzystano studia literatury oraz analizę danych statystycznych pochodzących ze źródeł statystyki narodowej,tj. zasobów Głównego Urzędu Statystycznego, Narodowego Banku Polskiego, Komisji Nadzoru Finansowego.