(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:W artykule przedstawiona została istota i metody tworzenia centów kosztów oraz etapy tworzenia. Opisano budżetowanie kosztów w centach kosztów. Ponadto ukazano zasady i mierniki oceny wyników centrów kosztów.