(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści: Artykuł podejmuje problematykę dotyczącą rozwoju przedsiębiorczości. Celem artykułu jest analiza i ocena rozwoju przedsiębiorczości w powiecie Białogard wlatach 2004-2012. W szczególności uwagę poświęcono liczbie i strukturzeprzedsiębiorstw. Do analizy przyjęto dane Głównego Urzędu Statystycznego,Banku Danych Lokalnych.