(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:W artykule przedstawiono analizę działań promocyjnych podejmowanych przez miasto Koszalin w latach 2008-2013. Przedstawiono m.in. działania w ramach promocji gospodarczej miasta, a w szczególności promocji turystyki (m.in. wielkość nakładów finansowych przeznaczonych na promocję miasta w latach 2008-2013, przykłady wykorzystywanych instrumentów promocji, przykłady współpracy Koszalina zmiastami partnerskimi). Część opracowania poświęcono ponadto analizie działań promocyjnych podejmowanych przez Stowarzyszenie Gmin i Powiatów Pomorza Środkowego, jako instytucji wspierającej działania miasta w tym zakresie.