(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Niniejsze opracowanie poświęcone zostało spółkom akcyjnym, które stanowią ogniwo przemian gospodarczych, głównie ze względu na swoje możliwości rozwoju, zatrudnienia oraz zakresu działań. Celem niniejszego opracowania jest ukazanie roli spółek akcyjnych z perspektywy jednostekwpływającychna ukształtowanie rynku pracy poprzez oferty pracy.