(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule zasygnalizowano problem związany z zamiennym stosowaniem pojęć takich jak polityka rachunkowości, zasady rachunkowości i polityka bilansowa. Ponadto wskazano na problemdotyczący braku zgodności co do sposobu definiowania kreatywnej rachunkowości.