(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Wzrost gospodarczy jest istotnym zagadnieniem makroekonomicznym oraz ważnym elementem finansów publicznych. Jego poziom uzależniony jest od kilku czynników, które zostały przeanalizowane w niniejszym artykule na przykładzie polskiej gospodarki.