(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Głównym celem opracowania jest ukazanie zmian wielkości, stopy, struktury i przestrzennego zróżnicowania bezrobocia w Polsce. Analizy obejmująlata 1999-2009 obecnegoukładu administracyjnego. Artykuł wykonano na podstawie pełnych danych statystycznych, zwłaszcza z serii „Bezrobocie rejestrowe w Polsce...”.