(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykułprzedstawia proces zarządzania łańcuchem dostaw, od logistyki zaopatrzenia do logistyki dystrybucji. Opisane są czynniki wpływające na efektywne zarządzanie łańcuchem dostaw, w tym benchmarking. Dla pokazania powyższego procesu znajduje się w referacie studium przypadku łańcucha dostaw w Scania Production.