(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Autorka artykułu dokonuje analizy dochodów oraz wydatków gospodarstw domowych osób pracujących na własny rachunek w Polsce w latach 2002-2007. Analizie poddano przeciętny miesięczny dochód rozporządzalny na 1 mieszkańca oraz wyso-kość i strukturę przeciętnych miesięcznych wydatków na 1 mieszkańca gospodarstwa domowego omawianej grupy społeczno-ekonomicznej.