(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Celem pracy jest ukazanie wpływu instytucji sektora publicznego, jakim jest Komenda Policji Miejskiej, na tworzenie warunków bezpieczeństwa w Koszalinie. Sprawne funkcjonowanie instytucji odpowiedzialnych za bezpieczeństwo jest ważnym elementem życia publicznego. Praca ma na celu pokazać jak wydatki przekładają się na realizowanie zadań przez instytucje zapewniające bezpieczeństwo miasta Koszalin. Autor chce także pokazać wpływ instytucji jaką jest Policja i jej działań na bezpieczeń-stwo mieszkańców miasta. Istotną rolę odgrywają tu także zasady działania tej instytu-cji, sposób wydatkowania środków na realizację zadań oraz skuteczność wykonywa-nych działań.