(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykuł koncentruje się na zagadnieniach, które związane są z kosztami manipulacyjnymi ponoszonymi przez inwestora. Charakteryzuje czynniki kształtujące wysokość opłat dystrybucyjnych oraz przedstawia ich wpływ na stopę zwrotu z inwe-stycji w Otwarte Fundusze Inwestycyjne.