(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Dynamicznie zmieniające się otoczenie powoduje, że przedsiębiorstwa stają się organizacjami inteligentnymi. Podstawą ich funkcjonowania jest wiedza, którąorganizacje nie tylko gromadzą, ale również umiejętnie wykorzystują oraz tworzą nowąwiedzę. Takie zachowanie pozwala na wprowadzenie innowacji, dzięki którym firmy mogą odnieść sukces rynkowy.