ZARZĄDZANIE WIZERUNKIEM FIRMY NA PRZYKŁADZIE PRAKTYKI RYNKOWEJ (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści: Kreowanie wizerunku firmy w dzisiejszych czasach nie jest już wyłącznie fanaberią firmy, ale elementem odpowiedzialnie prowadzonejzintegrowanej komunikacji marketingowej. Pozytywny wizerunek firmy to nie tylko pozytywne odczucia klientaiemocje z niązwiązane, ale przede wszystkim doskonałe narzędzie strategiczne. Wsytuacjach kryzysowych odpowiednio prowadzona strategia wizerunkowa jest optymalnym rozwiązaniem i bardzo często jedynym ratunkiem na ich przetrwanie. Praktyka rynkowa pokazuje, iż każda odpowiedzialnafirma podejmuje aktywne działania na rzeczodpowiedniej kreacji wizerunku, a w konsekwencji skutecznego zarządzania nim.
Keywords: wizerunek, PR, sytuacja kryzysowa, komunikacja marketingowa