CENTRA KOSZTÓW –ORGANIZACJA STRUKTURY I PROCESÓW W CONTROLLINGU (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:W artykule przedstawiona została istota i metody tworzenia centów kosztów oraz etapy tworzenia. Opisano budżetowanie kosztów w centach kosztów. Ponadto ukazano zasady i mierniki oceny wyników centrów kosztów.
Keywords: centrum kosztów, koszt, budżetowanie, controlling