ZASTOSOWANIE RACHUNKOWOŚCI ZARZĄDCZEJ W REALIZACJI PROJEKTU EUROPEJSKIEGO (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule przedstawiona została specyfika zarządzania projektem europejskim. Ponadto ukazano, w jaki sposób rachunkowość zarządcza wspiera proces zarządzania projektem europejskim. Z powodu ograniczonej objętości treści artykułu zaprezentowano tylko dwa przykładowe instrumenty rachunkowości zarządczej, które zpowodzeniem można implementować w projektach współfinansowanych z funduszy unijnych: budżetowanie oraz earned value method.
Keywords: rachunkowośćzarządcza, zarządzanie projektem, projekt europejski.