ANTYKRYZYSOWE PROGRAMY RATOWANIA POLSKIEJ GOSPODARKI PRZED SKUTKAMI GLOBALNEGO KRYZYSU (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykuł koncentruje się na zagadnieniach, które związane są z cyklami koniunktury. Kryzys gospodarczy pojawiający się w trakcie trwania cykli wymusza uruchomienie polityki antykryzysowej państwa. Gospodarka Polski odczuła działanie kryzysu światowego roku 2007, polski rząd podjął działania skierowane na ożywienie gospodarki –co stało się podstawą analizy.
Keywords: cykl koniunkturalny, kryzys, kryzys finansowy, działania antykryzysowe