KLIENTNA RYNKU USŁUG TSL (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W referacie są przedstawione dwie grupy klientów –instytucjonalnych i indywidualnych nabywających usługę z obszaru TSL (transport–spedycja–logistyka), jest również mowa o znaczeniu obsługi klienta przez przedsiębiorstwa ze szczególnym uwzględnieniem czynnika logistyki. Podjęta została analiza –jakie czynniki decydują o wyborze firmy spedycyjnej lub kurierskiej i jak klienci oceniają przedsiębiorstwa dostarczające usługę przewozu oraz dostarczenia przesyłki.
Keywords: klient instytucjonalny,klient indywidualny,rynek usług, outsourcing, logistyka