SZKOLENIA JAKO KLUCZOWY CZYNNIK DOSKONALENIA KAPITAŁU LUDZKIEGO W GOSPODARCE WIEDZY (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule podjęto problematykę szkoleń pracowniczych, jako elementu doskonalącego jakość kapitału ludzkiego, i ich wpływu na efektywność pracy. Założono, że poprzez uczestnictwo w szkoleniach, poprawia się efektywność pracy pracowników.
Keywords: kapitał ludzki, szkolenia, efektywność, praca, gow