ZARZĄDZANIE ŁAŃCUCHEM DOSTAW STUDIUM PRZYPADKU SCANIA PRODUCTION (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykułprzedstawia proces zarządzania łańcuchem dostaw, od logistyki zaopatrzenia do logistyki dystrybucji. Opisane są czynniki wpływające na efektywne zarządzanie łańcuchem dostaw, w tym benchmarking. Dla pokazania powyższego procesu znajduje się w referacie studium przypadku łańcucha dostaw w Scania Production.
Keywords: zarządzanie łańcuchem dostaw, logistyka zaopatrzenia i dystrybucji, benchmarking