ANALIZA DOCHODÓW I WYDATKÓW GOSPODARSTW DOMOWYCH OSÓB PRACUJĄCYCH NA WŁASNY RACHUNEK W POLSCE W LATACH 2002-2007 (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Autorka artykułu dokonuje analizy dochodów oraz wydatków gospodarstw domowych osób pracujących na własny rachunek w Polsce w latach 2002-2007. Analizie poddano przeciętny miesięczny dochód rozporządzalny na 1 mieszkańca oraz wyso-kość i strukturę przeciętnych miesięcznych wydatków na 1 mieszkańca gospodarstwa domowego omawianej grupy społeczno-ekonomicznej.
Keywords: gospodarstwo domowe osób pracujących na własny rachunek, docho-dy gospodarstw domowych, wydatki gospodarstw domowych, struktura dochodów i wydatków