REGION (OBSZAR) JAKO PRODUKT TURYSTYCZNY (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule przedstawiono różnorodne koncepcje postrzegania obszaru (regionu) turystycznego, jako produktu turystycznego. W szczególności w opracowaniu zaprezentowano: definicje produktu turystycznego według różnych autorów, rynki od-biorców produktów jednostki przestrzennej, elementy składowe produktu turystycznego jako obszaru, układ komponentów produktu turystycznego regionu.
Keywords: produkt turystyczny, obszar recepcji turystycznej, region turystyczny