WPŁYW KOSZTÓW DYSTRYBUCYJNYCH NA STOPĘ ZWROTU Z INWESTYCJI W OTWARTE FUNDUSZE INWESTYCYJNE (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykuł koncentruje się na zagadnieniach, które związane są z kosztami manipulacyjnymi ponoszonymi przez inwestora. Charakteryzuje czynniki kształtujące wysokość opłat dystrybucyjnych oraz przedstawia ich wpływ na stopę zwrotu z inwe-stycji w Otwarte Fundusze Inwestycyjne.
Keywords: undusz inwestycyjny, opłata dystrybucyjna, ryzyko inwestycyjne, stopa zwrotu