ORGANIZACJA SYSTEMU DYSTRYBUCJI NA PRZYKŁADZIE ANALDA – ŻYWIEC TRADE SP. Z.O.O. – ODDZIAŁ WEJHEROWO (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Celem pracy jest analiza systemu dystrybucji w aspekcie teoretycznym oraz weryfikacja teorii w praktyce na przykładzie firmy Analda – Żywiec Trade Sp. z o. o. oddział Wejherowo. Natomiast hipotezę pracy stanowi przypuszczenie, żeprawidłowo skonstruowany system dystrybucji zapewnia sprawne dostarczenie towarów finalnemu odbiorcy.
Keywords: dystrybucja, kanał dystrybucji, organizacja dystrybucji, umowa franchisingowa