ASPEKT LOGISTYCZNY SELEKCJI PRACOWNIKÓW (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Niniejsze opracowanie podejmuje aspekt logistyczny zarządzaniazasobami ludzkimi, a w szczególności logistykę selekcji pracowników. Metodylogistycznego wspomagania zarządzania mogą być zastosowane nie tylko w logistycewtradycyjnym ujęciu, np. logistyce dostaw, ale również spełniają swoje funkcjewprocesie selekcji pracowników. Metody te wychodzą z założenia, że logistykaselekcji pracowników lokalizuje się w przestrzeni czas – koszty – jakość, a ponadtowskazują na zaangażowanie w ich realizację znacznych nakładów logistycznych
Keywords: logistyka, logistyka personalna, modele procesu selekcji, kryterialogistyczne