FUZJE W SEKTORZE FINANSOWYM W POLSCE W DOBIE GLOBALIZACJI (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Artykuł koncentruje się na zagadnieniach, które związane są z fuzjamiwsektorze finansowym. Autorka przedstawiła formy łączenia się banków orazzaprezentowała zasadnicze cele fuzji. Scharakteryzowała proces konsolidacjiwsystemie bankowym w Polsce oraz stopień koncentracji rynków w innych krajachUnii Europejskiej
Keywords: fuzja, konsolidacja, bank, system bankowy