PŁATNOŚCI W LOGISTYCE E-COMMERCE (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2023)
W artykule przedstawiono rynek e-commerce oraz płatności dokonywane na tym rynku. Celem analizy jest zbadanie rodzajów płatności na rynku e-commerce przez klientów indywidualnych (B2C). Metody badawcze, które zostały wykorzystane: analiza literatury przedmiotu, sondaż diagnostyczny z wykorzystaniem techniki ankietowej, obserwacja, analiza porównawcza.
Keywords: handel elektroniczny, płatności, logistyka, klienci