ZERWANIE ŁAŃCUCHÓW DOSTAW BRANŻY MEBLARSKIEJ W CZASIE KRYZYSU (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2024)
Celem artykułu jest analiza miejsca zerwania łańcuchów dostaw w produkcji sektora meblarskiego w latach 2018-2021. Zastosowane metody to analiza wtórna źródeł literaturowych oraz danych statystycznych. Postawiony problem badawczy brzmi – na jakich etapach logistycznego łańcucha dostaw branży meblarskiej doszło do jego zerwania? Hipoteza badawcza natomiast – przypuszcza się, że logistyczny łańcuch dostaw branży meblarskiej został zerwany na etapie zaopatrzenia oraz dystrybucji.
Keywords: łańcuch dostaw, kryzys, branża meblarska