ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM PROJEKTOWYM - KONCEPCJA KANBAN (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2024)
Celem artykułu jest zaprezentowanie teoretycznych zastosowań modeli zarządzania projektami. Analiza ta ma na celu pokazanie możliwych sposobów zarządzania projektami. Artykuł podkreśla ciągłe ewoluowanie technik, metod i metodyk zarządzania projektami, zwracając uwagę na nowe koncepcje, takie jak Kanban. Autorka postawiła sobie za cel zbadanie charakterystyki zarządzania zespołem projektowym, zakładając hipotezę, że wiedza o posiadanych zasobach warunkuje skuteczne zarządzanie. Weryfikacja tej hipotezy obejmowała przegląd literatury oraz analizę przypadku przy użyciu analizy SWOT.
Keywords: projekt, zarządzanie projektami, Kanban, SWOT