WPROWADZENIE NOWEGO PRODUKTU – SUDIUM PRZYPADKU (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2025)
Celem artykułu jest przedstawienie metod oceny projektów nowych produktów w procesie rozwoju produktu. Do oceny projektów wprowadzenia nowego produktu stosuje się metodę analizy literatury i proponuje się wykres Gantta. W artykule przedstawiono cykl życia produktu oraz analizę rynku wina na Malcie. Czas wprowadzenia dwóch rodzajów wina ustalono na jeden rok.
Keywords: zarządzanie produktem, cykl życia produktu (PLC), wykres Gantta