Eksport i import Arabii Saudyjskiej w latach 70 i 80. XX wieku (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2018)
W zaproponowanym tekście autor próbuje przedstawić wskaźniki eksportu oraz importu Arabii Saudyjskiej w latach 70. oraz 80. XX wieku. Nie będzie zaskoczeniem, iż artykuł obrazuje handlowe kwestie dot. sprzedaży i kupna produktów roponośnych, a przede wszystkim eksportu ropy naftowej, której Arabia Saudyjska jest największym krajem-producentem nie tylko na Bliskim Wschodzie, ale również świecie.
Keywords: Import; Eksport; Arabia Saudyjska; Bliski Wschód; Ekonomia