MARKOWY PRODUKT TURYSTYCZNY REGIONU NA PRZYKŁADZIE OGRODÓW TEMATYCZNYCH HORTULUS W DOBRZYCY (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Zarys treści:W artykule przedstawiono społeczne, ekonomiczne i ekologiczne korzyści wynikające z istnienia markowego produktu turystycznego na obszarach wiejskich. Zaprezentowano przykład markowego produktu turystycznego, jakim są Ogrody Hortulus w Dobrzycy. Ukazano działania marketingowe związane z rozwojem produktu i ich wpływ na kształtowanie wizerunku turystycznego Pomorza Środkowego.
Keywords: produkt turystyczny, marka turystyczna, promocja, wizerunek regionu